Nagyot villantottak a szatmári refisek!

A böjti időszak az a periódus, amikor a keresztyén ember talán egy kicsit jobban érzi Isten jelenlétének hiányát, és a hétköznapok rohanásából kiszakadva, néhány csendes perc erejéig hálatelt szívvel fordul Teremtője felé.  Napjainkban sajnos egyre kevesebb az őszinte Isten kereső lélek, ezért jó, ha vannak olyan alkalmak, amelyek nemcsak az egymással való találkozást, de az […]

A böjti időszak az a periódus, amikor a keresztyén ember talán egy kicsit jobban érzi Isten jelenlétének hiányát, és a hétköznapok rohanásából kiszakadva, néhány csendes perc erejéig hálatelt szívvel fordul Teremtője felé.  Napjainkban sajnos egyre kevesebb az őszinte Isten kereső lélek, ezért jó, ha vannak olyan alkalmak, amelyek nemcsak az egymással való találkozást, de az Ige fölötti együtt gondolkodást is lehetővé teszik.

Ilyen áldott alkalom volt az elmúlt héten a Nagyenyeden tartott Országos Bibliaismereti Vetélkedő, amelyen Erdélyből és Partiumból 11 református iskola csapata mérhette össze tudását János evangéliuma alapján. Városunkat a Szatmárnémeti Református Gimnázium csapata (Bors Hajnalka 12. A, Szabó Amira 9. C, Mezei Tamás 9. C és Tar Tamás 9. C)képviselte, akiket Varga Szilárd Csaba iskolalelkész kísért el a versenyre.

A résztvevő diákok több versenynemben bizonyíthattak, úgymint tárgyi tudás, ének, rajz és kreativitás. A szatmári Refi diákjai hősiesen helyt álltak a próbákon, és így végül bezsebelhették a megtisztelő első helyet,  amellyel újra bebizonyították, hogy a szatmári diákok a kihívásokban mindig meglátják a lehetőséget!

Az eredményhirdetés után a diákok és az iskola lelkésze nem titkolt büszkeséggel és mérhetetlen hálával köszönte meg Istennek a szép eredményt és az egymással való találkozás lehetőségét. Hálás köszönet illeti a felkészítőket, Székely Tünde és Higyed Gyöngyi tanárnőket is!

Soli Deo Gloria! Egyedül Istené a dicsőség!