Lovagi hétpróba a Refiben: nyílt napot tartottak – 2018.03.04

Március 3-án, szombaton délelőtt 10:00 órától összegyűltek az iskolás-jelölt gyerekek és szüleik a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban, hogy megismerkedjenek az intézmény oktatási rendszerével és hogy bepillantást nyerjenek az iskola életébe.

A Refiben is bevett szokás, hogy nyílt napot tartanak a gyerekeknek és hozzátartozóiknak, hogy a kicsik megismerkedhessenek jövendőbeli tanító nénijükkel, a szülők pedig feltehessék kérdéseiket a beiratkozással és a közelgő iskolai évekkel kapcsolatban.

A Refiben Pándi Beáta tanító néni várta a legkisebbeket, hogy mesevilágba kalauzolva őket együtt felfedezhessék az iskola épületét és az osztálytermet, ahol folytatódik majd kalandos, új ismeretekkel teli mindennapi életük.

A tanító néni elmondta, hogy lovagi hétpróbával készültek a kicsiknek: a fiúk lovagokként, a lányok mesebeli hercegnőként több játékos feladatban vehettek részt, hogy végül elnyerjék méltó jutalmukat: az igazi lovagi- és hercegnői rangot. A játékos feladatok között szerepelt többek között ugróiskola és hétmérföldes csizma is.

A gyerekek fő feladata az volt, hogy az állomásokat teljesítve meghódítsák a tudás várát, ami nem volt egyszerű feladat, hiszen az erődítményt egy veszélyes srákány őrizte. Ha a kicsik teljesíteni tudták az akadálypályát, akkor a sárkány beengedte őket a célba és beteljesíthették varázslatos sorsukat.

A feladatok után a kicsiket kézműves foglalkozással kötötték le, közben a szülőknek videófilmet vetítettek az elemi évekről és a beiratkozásról, ezzel is segítve az iskolai évek sűrűjében való eligazodást. A nyílt napon résztvett az iskolalelkész, az iskolapszichológus és az igazgatók is, így a szülők bátran feltehették minden felmerülő kérdésüket: egészen biztosan választ kaptak rájuk.