Készen állnak a tarisznyák a Refi végzőseinek – 2018.05.24

Évről évre száll a hagyomány a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban: már 1997 óta készíti szívvel-lélekkel a ballagók tarisznyáit a Szatmári Református Egyházmegye nőszövetsége.

Évek óta töretlen lelkesedéssel és szeretettel készítik el a ballagók tarisznyáit a szövetség tagjai, hangsúlyozva, mennyire fontos az, hogy a végzős diákok a megfelelő útravalóval induljanak el a nagybetűs élet felé.

“Fontos, hogy a tarisznya egyfajta ékszer legyen, amely kifejezi az eszközt, amelybe sok minden beleférhet. Útravalóul belevarrtuk szívünket, szeretetünket, imádságainkat és jó kívánságainkat” – mondta köszöntő beszédében a szövetség elnöke, Nagy Erika lelkipásztor.

Ezúttal a tagok jelentős része el tudott jönni a különleges alkalomra, ami sokat adot hozzá az esemény családias hangulatához. Fontosnak tartották, hogy a saját két kezükkel hímzett, egyedi tarisznyákat maguk juttathassák el a végzősöknek, osztályfőnököknek. A nőszövetség tagjai 63 bordó tarisznyával készültek a tizenkettedikes diákoknak.

Póti Eduárd, a Református Gimnázium igazgatója elmondta, hogy egyetért abban, hogy vannak nagyon szép hagyományok, amelyeket érdemes tartani. “Az a szeretet, amely felénk minden évben megvalósul nem csak csodálatos, hanem felemelő érzés is. A tarisznya ma már ugye jelkép, de régen létfontosságú dolog volt, amit az ember, ha el akart indulni valahová, hasznos dolgokkal töltötte meg. A szorgos nőkezeknek köszönhetően a diákjaink évről évre úgy léphetnek tovább és úgy kezdhetnek új úton járni, hogy velük van az a tarisznya, ami az önök szeretetével készült” – tette hozzá.