“Iskolakóstolgató” a Refiben

Iskolakóstolgató foglalkozásra került sor 2024. április 6-án, szombaton a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban. A legkisebbeket és a szülőket  a tanítók fogadták, ezt követően Ilonczai Zsombor tiszteletes úr egy igét helyezett a jelenlévők szívére. Ezután bemutatkozott Elek Ramóna tanító néni, aki a szeptemberben induló előkészítő osztály „kapitánya”  lesz. Pillanatok alatt varázslatos hangulatba kerültek a jelenlévők, mert Ramóna […]

Iskolakóstolgató foglalkozásra került sor 2024. április 6-án, szombaton a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban.

A legkisebbeket és a szülőket  a tanítók fogadták, ezt követően Ilonczai Zsombor tiszteletes úr egy igét helyezett a jelenlévők szívére. Ezután bemutatkozott Elek Ramóna tanító néni, aki a szeptemberben induló előkészítő osztály „kapitánya”  lesz.

Pillanatok alatt varázslatos hangulatba kerültek a jelenlévők, mert Ramóna tanci gitárszó kíséretében egy képzeletbeli hajóutazásra hívta a gyermekeket, az énekkel az volt a célja, hogy kicsalogassa anyuka, apuka öléből a kis „matrózokat”.

A hajó utazás során több szigeten kötöttek ki, amelyeken különféle  „iskolás” feladatokat kellett megoldani. Az ÍRország és OLVASváros szigetén barangoltak, majd a NUMERE sziget, a SZÁMORSZÁG LOGIKA város, az ÉNEK, végül a MŰVÉSZETEK szigetére is elhajóztak, miután egy bátorságpróba keretén belül átmentek egy cápákkal teli víz fölötti hídon.

Amíg a gyerekek kézműveskedtek és ügyességi játékokat játszottak, a szülőkkel beszélgetett Póti Eduárd – János iskolaigazgató, Simpf-Boros Imola iskolai tanácsadó és Elek Ramóna tanító néni. Az intézmény vezetője bemutatta az iskolai életet, és beszélt a beiratkozás körülményeiről. Az iskolai tanácsadó az iskolaérettségről tájékoztatott, illetve  beszélt arról, hogy hozzá milyen esetekben érdemes fordulni, miben tud ő a gyerekek és szülők valamint a pedagógusok segítségére lenni.

Aki a nyílt napon jelen volt, világos képet kapott arról, hogy a Református Gimnáziumban karöltve együtt dolgozik mindenki, a gyermekek fejlődése érdekében!

Szeretettel várjuk a beiratkozókat!

(lejegyezte: Mekker Melinda tanító néni)