Első helyezéssel öregbítik a diákok a Refi hírnevét

Idén február 23-25. között szervezték meg az Erdélyi és Királyhágómelléki Református Kollégiumok országos bibliaismereti versenyét.

Minden évben más-más református kollégum vállalja magára a rendező szerepét, idén Marosvásárhelynek jutott a megtiszteltetés. Maga a verseny idén is kétfordulós volt, az írásbeli feladatlap kitöltése után egyfajta kvízjátékban kellett helytállniuk a Refi diákjainak. A fő témák Lukács evangéliuma és Dániel könyvének első kilenc része voltak.

A Szatmárnémeti Református Gimnázium négy diákja, Batári Dalma a 9.a osztályból, Szarvadi Alexandra a 10.c-ből, Szeles Emese a 11.b-ből és Moroz Hannelore a 11.c osztályból a felkészítő tanárok, Székely Tünde, Higyed Gyöngyi és Györgybíró Balog Csilla segítségével mentek a megmérettetésre.

A verseny után a diákok színes és változatos programokon vehetettek részt, közös ebéd után városnézésre vitték őket, a nap végén pedig egy kiadós vacsora után színházba mentek, hogy megnézzék Csehov Sirály című darabját.

A felkészítő tanárok elmondták, hogy a diákok rengeteget készültek, tanórák után, sőt, még a téli vakáció alatt is tanultak, heteken keresztül időt, energiát nem sajnálva dolgoztak azon, hogy a versenyen a legjobb formájukat hozhassák.

Póti Eduárd, az iskola igazgatója elmondta, hogy mindig sok múlik azon, hogyan teljesítenek a diákok adott szituációban, hiszen mindig van egy meglepetés feladat, amire nem lehet előre felkészülni, így a lélekjelenlét nagyon sokat számít. A Refi diákjai azonban állták a sarat, szóról szóra tanulták meg a szövegeket és hihetetlen eredményeket produkáltak, amiért hatalmas elismerés illeti őket.

A diákok amellett, hogy jutalomkönyveket kaptak, oklevéllel jutalmazták őket és más apróságokkal gazdagodtak, életre szóló élményeket szereztek és tovább öregbítették a Református Gimnázium jóhírét is, emellett pedig zsinórban másodszorra őrizhették meg első helyezésüket a kollégiumok között.